Nejlepší streetstyle trendy z kodaňských ulic

Hlavní město Dánska se v první polovině srpna na týden opět zaplnilo milovníky módy, kteří s nadšením přenesli naživo do ulic poslední trendy, které ukázal Kodaňský Fashion Week SS25. A přestože designéři, novináři a influenceři přijeli obdivovat módu především na molech, neváhali sami ukázat, co je podle nich aktuální. Od hlasitého luxusu a uhlazených outfitů až po nádech kovbojky.

Not So Quiet Luxury

Hlasitý luxus – trend pro ty, jejichž vnitřní maximalista nejde udržet na uzdě. Nášivky, výrazné barvy a luxusní materiály zaplnily Kodaň. Jednoduše opak nenápadného. Tento trend klade důraz na výrazné siluety a doplňky. Praktické? Jednoduše nositelné? Ne. Tento trend je stvořený pro ty, kteří se nebojí přilákat pozornost. 

Sheer Here, Sheer There, Sheer Everywhere

Trend, který nedává příliš prostoru vaší fantazii. Od značek Birgitte Herskin až po REMAIN, objevíte ho v podstatě v každé kolekci kodaňského fashion weeku pro sezónu SS25 pro muže i ženy. V ulicích jsme otáčeli hlavy za průsvitnými šaty, topy i sukněmi. Spolu s rafinovanými kousky spodního prádla, ať už vykukujícího zpod průsvitných kousků, či odvážně nošenými jako svrchní část looku, šlo o nádherné a provokující kombinace.

For the Love of the Lace

Ať už je to krajková sukně, košile nebo celokrajkové šaty jako od Rosalía Olympics Prelude.  Kdysi šlo o volbu, na kterou mnoho z nás pohlíželo zvrchu, dnes se z ní stala high fashion. Gucci a Preen představili tuto látku ve svých kolekci AW24 a tento rok s ní tak musíme počítat. Po celé Kodani jsme navíc mohli pozorovat jemné šaty i sukně a krajka na nás vykukovala všude.

Well Suited

Od klasických, na míru šitých, až po oversized. Inspirované celebritou Hailey Bieber. Obleky jsou jednoduše symbolem silné nezávislé ženy a my jim fandíme. Jsou naprostou módní jistotou, pokud nevíte po čem sáhnout, nebo se chcete cítit dobře a sebevědomě. Oblíbené je teď navíc kombinování obleků s pohodlnějšími a ležérnějšími kousky, čehož jsme si mohli všimnout i v Kodani. 

Cowboy Comeback

Už to není jen dvojitý, ale trojitý denim! Tento týden nám ukázal, že kovbojský styl se nikam nechystá a že návštěvníci Fashion Weeku svoje westernové kousky milují.  Ať už jde o kovbojské klobouky, boty, nebo klasické denimové džíny. Klíčem k tomu, jak zvládnout dvojitý nebo dokonce trojitý denim, je jednoznačně sladit jeho odstín.

Prim And Preppy

Nezastavujeme a posouváme se dál k Miu Miu a jejich školním uniformám v “modern academia” trendu, který už také pozorujeme několik let. Stále ho lze ale posouvat stylisticky dál. Sezóna SS25 přinese vznešenější pohled na tento trend a uvidíme tak mnohem více neutrálních elementů, pastelových barev a mašlí. I když si neseme v srdci stále lásku pro klasické univerzitní mikiny a tepláky, tento nový a jemnější trend nám dovolí zavzpomínat na eleganci princezny Diany z devadesátých let. 

Charming Bags

Už to není třikrát a dost, nyní je to pětkrát a dost. Charming bags jsou inspirované francouzskou herečkou a módní ikonou Jane Birkin a jejími zdobenými taškami. Perlové řetízky, plyšoví medvídci, nebo jiná malá plyšová zvířátka zdobily všechny tašky a kabelky, které jsme tento týden viděli. Pokud jde o tento trend, víc je žádoucí. 

Cream Of The Crop

Šik a elegantní , krémová barva na nás teď vykukuje opravdu všude. Halenky se zapínáním na knoflíky, vesty a lehké, elegantní kardigany v kombinaci se sladěnými kalhotami na míru byly velkým favoritem tohoto týdne módy. Důkaz, že tichý luxus je tu stále s námi.

Foto: @sarahellentreacher

Inspiraci ke všem trendům najdeš na Zalando.cz.

Podobné texty

Slovensko zažilo světovou módní show

Ve čtvrtek 19. září se na bratislavském Náměstím Svobody...

Bruce Weber: My Education

V Galerii hlavního města Prahy začíná výstava světoznámého fotografa, kterou...

Streetstyle inspirace z pražského týdne módy

Specifika českého módního světa jsou při každé edici pražského...

#BRANDLOVEㅣBODE: značka, která získala srdce Harryho Stylese

S novým rokem spouštíme také novou sérii #BRANDFOLIO, ve...

Rina Sawayana – star roku 2023, která září i letos

Japonská zpěvačka, modelka a nyní i herečka Rina Sawayama...