Letní inspirace z šatníků českých influencerů

Každoročně se léto nese ve znamení nových trendů. Ten letošní je ale o něco více smysluplnější – populární (ale také ekonomické i ekologické) je investování do takového oblečení a doplňků, které se jen tak neokoukají a vydrží hned na několik dalších sezón. Do popředí se dostávají různorodé timeless vzory – ať už retro, proužkované nebo grafické potisky.

Inspirujte se outfity vybraných českých influencerů

Právě jeden grafický top vynesla influencerka Šárka Švastalová, která dovolenou trávila v Asii. Na pláž zkombinovala vršek s bílou dlouhou sukní, která je skvělým univerzálním kouskem. Bílá barva dokonale kontrastuje s opálenou pletí. Ne nadarmo se komentáře hemží přirovnáváním k Belle Hadid a my jim dáváme za pravdu.

Fashion bloggerka Marie Fim ráda sahá po kouscích, které mají blízko k menswear. Právě tam mají své kořeny džínové bermudy. Ty nejen že jsou pohodlné, ale také fungují skvěle v kombinaci s volnou košilí nebo naopak uplým topem. S vintage páskem, který seženete v každém druhém sekáči, vypadá celý outfit perfektně.

Co zaručeně nikdy nevyjde z letní dovolenkové módy jsou háčkované a pletené kousky – můžete je nosit samostatně nebo vrstvit přes plavky. Právě tento typ oděvu skvěle padne designérce obuvi Marii Absolonové, která je umí nakombinovat s hravostí i elegancí.

Výrazné náušnice. Právě ty se letos staly naprostým must-have doplňkem. Jaké štěstí, že právě nejrůznější atypické tvary můžeme najít i u lokálních českých šperkařů. Ručně vyrobené polymerové květy od značky Vona, za kterou stojí designérka Klára Marie Bliss, si oblíbila třeba Adéla Šponerová nebo Lucie Kratochvílová.

A u Lucie zůstaneme a dáme palec nahoru úžasným designovým sukním, které Lucka umí vžycky skvěle nakombinovat. Zaujal nás vintage kousek z dílny Issey Miyake – sukně vznikla ve spolupráci s americkým grafikem Frankem Kozikem v roce 1999. S originálními výraznými sukněmi nešlápnete vedle a věříme, že si je oblíbíte stejně jako my a stanou se nedílnou součástí vašeho šatníku.

Pruhované vzory zase bodují u šortek – zamiloval si je například fashion stylista Filip Vaněk nebo Lukáš Zachara. Kombinace s volným jednobarevným tričkem či košilí vytváří ideální summer look.

Pro y2k styl je léto naprostý match. Pinterest je plný inspirace a velké výrazné přívěsky zažívají opětovný boom. Skvěle padnou do sluníčkového počasí, ať už k sukním, šortkám či tílkům. Jeden takový vynesla třeba modelka Julie Kolínková na dovolené v Kodani.

Podobné texty

Nalezený malíř Josef Kotrba: v Arthouse Hejtmánek odhalili druhou část výstavy

Rodinná galerie a aukční dům Arthouse Hejtmánek sídlící v...

Bruce Weber: My Education

V Galerii hlavního města Prahy začíná výstava světoznámého fotografa, kterou...

WE’RE NEXT day 1: korzety, krajka a asymetrie 

V páteční podvečer odstartoval první den populárního módou nabitého...

Podzim a zima se značkou NEHERA

NEHERA představila kampaň k aktuální kolekci podzim / zima...