Kam o víkendu za módou a designem

Volné dny a teplé počasí přímo vybízí k procházkám po městě. Přinášíme několik tipů, co o nadcházejícím víkendu nevynechat.

Křehký Pop Up v Artisème

Prvním tipem na víkend je pop up konceptu Křehký v jedné z nejhezčích galerií v Praze – Artisème. Pokud jste nestihli navštívit festival Křehký Mikulov nebo si přejete připomenout letošní či loňskou výstavu ze Zámku Mikulov, pak neváhejte. Křehký Pop Up Shop bude otevřený od 7. do 13. června 2024, denně od 10 do 19 hodin na adrese Velkopřevorské náměstí 4, Praha – Malá Strana.

Artsemestr

Při víkendovém bloumání Prahou doporučujeme zavítat na UMPRUM, kde právě probíhá Artsemestr, celoškolní výstava projektů letního semestru, která se v v podobě, jak ji známe, koná od roku 2004. Historická budova Vysoké školy uměleckoprůmyslové na náměstí Jana Palacha se opět proměnila v jednu velkou galerii, a to doslova od sklepa až po podkroví. Nabídne současný design propsaný do tradičního sklářského řemesla, propojení se značkou Klimchi, využití odpadního materiálu z výroby firmy Ton, dialog o tom, jak hledat nový vizuální styl pro Prusa Research, nebo jak zpracovat nevyužité vlněné střiže či pokračovat v zacelení města po demolici Transgasu. A mnohá další témata ovládla letošní klauzurní a semestrální práce UMPRUM. Přehlídka ARTSEMESTR opět ukáže, jak studující vnímají ateliérové úkoly a jak se jejich tvorba vyvíjí. Artsemestr potrvá do 11. června.

NEHERA letný Pop Up

Pokud budete o víkendu v Bratislavě, pak neváhejte a využijte nabídky slev u jedné z nejznámějších slovenských značek Nehera. Její Pop Up najdete v obchodním centru Eurovea do 16. června. Značku hledejte na prvním poschodí a využjte nabídku slev až do výše 75%. Otevřeno každý den od 10.00 do 21.00.

Podobné texty

Nalezený malíř Josef Kotrba: v Arthouse Hejtmánek odhalili druhou část výstavy

Rodinná galerie a aukční dům Arthouse Hejtmánek sídlící v...

Práce studentů UMPRUM v Japonsku

Dnes startuje výstava studentů UMRUM v Českém centru v...

Designblok odtajnil lokace a téma. Proběhne od 2. do 6. října

I letos zavede Designblok své návštěvníky na mimořádná místa...

|WEEKEND HUNT| Kam za designem, módou & uměním?

Letní víkendy přímo vybízejí k procházkám po městě a...

Květen ve znamení Křehký Mikulov

Jako každý rok i letos nás čeká stálice na...